LIIKUTPA: Liikunnan ja hyvinvoinnin uudet teknologiat ja palvelut

​2017–2018      Mittaus- ja testausratkaisuja hyvinvoinnin, terveyden ja liikunnan seurantaan

Projektissa ​tuotetaan mittaus- ja testausratkaisuja, jotka mahdollistavat omaehtoisen hyvinvoinnista ja terveydestä huolehtimisen, julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisen etä- ja itsediagnostiikan suuntaan sekä suomalaisen huippu-urheilun ja urheiluteknologialiiketoiminnan kehittymisen. 

Projektin toimenpiteet:
1: Liikuntateknologia (älykkäät hiihtourheiluvälineet) ja edistykselliset urheilijatestausympäristöt
2: Non-invasiiviset sensorit ja hyvinvoinnin mittaukset: Älykäs kotihoito ja hyvinvointi, liikunnan sovellukset, teknologia- ja järjestelmäkehitys, sensitiivinen terveysdata
3: Serious games ja virtuaaliympäristöt: Reaalivideokuva osana virtuaaliympäristöharjoittelua, suurten datamäärien käsittely
4: Liiketoiminnan kehittäminen: hanke- ja yritysyhteistyö
5: Ryhmähankkeen koordinointi
 
MIKES osallistuu projektissa älykkäiden hiihtovälineiden kehittämiseen ja erilaisten mittausten luotettavuuden arviointiin.

Projekti toteutetaan ryhmähankkeena Jyväskylän yliopiston, Oulun yliopiston, Kajaanin Ammattikorkeakoulun, VTT MIKES Kajaanin ja CSC:n kesken. Projektin kokonaiskustannusarvio on 1 431 000 € ja päärahoittaja on Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), Kainuun Liitto. Lisäksi projektilla on kunta-, oma- ja yritysrahoitusta. Projekti toteutetaan 1.1.2017 - 31.12.2018.
 
Lisätietoja: Petri Koponen, puh. +358 40 660 9709, petri.koponen(at)vtt.fi

 

EAKR_rahoittajat.png