Klubitoiminta

Tietoa klubitoiminnasta TEM:n sivuilla.

Lämpötila - Kelvin-klubi

Kelvin- ja Paine-klubien tapaaminen pidettiin MIKESissä 23.1.2013. Aamupäivän aikana käsiteltiin lämpötilan mittaamiseen ja kalibrointiin liittyviä asioita, iltapäivällä keskityttiin paineeseen. Molemmissa klubeissa oli noin 20 osallistujaa. Päivän aikana vaihdettiin kuulumisia ja kokemuksia, sovittiin vertailumittauksista ja suunniteltiin jatkotoimintaa. Todettiin, että molempiin klubeihin mahtuisi hyvin vielä lisää väkeä ja erityisesti teollisuuden edustajat olisivat tervetulleita tuomaan terveisiä mittausten kentältä. Yhteistyöpalavereja järjestetään vuosittain.

Lisätietoja Kelvin-klubista: Martti Heinonen etunimi.sukunimi@vtt.fi

Massaklubi

Massaklubin ensimmäinen kokous pidettiin MIKESissä 13.2.2013. Kokoukseen osallistui 14 punnitsemisen asiantuntijaa akkreditoiduista kalibrointilaboratorioista ja MIKESistä. Kokouksessa käsiteltiin punnitukseen liittyviä ajankohtaisia asioita, kuten MIKES-Kajaanin kalibrointiresursseja, NewKILO projektia (http://www.newkilo.eu/), vertailumittauksia ja päivitettävänä olevaa EURAMETin vaakojen kalibrointiohjetta. Yhteistyöpalavereja järjestetään vuosittain tarpeen mukaan

Lisätietoja Massaklubista: Maija Ojanen-Saloranta etunimi.sukunimi@vtt.fi

Nestevirtausklubi

Nestevirtausklubi kokoontui Kajaanissa 23.1.2014.   

Lisätietoja nestevirtausklubista: Petri Koponen etunimi.sukunimi@vtt.fi

Paineklubi

Kelvin- ja Paine-klubien tapaaminen pidettiin MIKESissä 23.1.2013. Aamupäivän aikana käsiteltiin lämpötilan mittaamiseen ja kalibrointiin liittyviä asioita, iltapäivällä keskityttiin paineeseen. Molemmissa klubeissaoli noin 20 osallistujaa. Päivän aikana vaihdettiin kuulumisia ja kokemuksia, sovittiin vertailumittauksista ja suunniteltiin jatkotoimintaa. Todettiin, että molempiin klubeihin mahtuisi hyvin vielä lisää väkeä ja erityisesti teollisuuden edustajat olisivat tervetulleita tuomaan terveisiä mittausten kentältä. Seuraava tapaaminen sovittiin pidettäväksi vuoden kuluttua.

Lisätietoja Paine-klubista: Sari Saxholm etunimi.sukunimi@vtt.fi

Pituus, konepajatekniset mittaukset — Suomen Laatuyhdistyksen Metrologiajaos   

Jaoksen toiminta-alueena ovat konepajatekniset mittaukset. Painopiste on suureitten, pituus, kulma, tasomaisuus, suoruus, ympyrämäisyys ja pinnankarheus, mittauslaitteiden kalibroinnissa. Lisätietoa Laatukeskuksen sivuilla.

Yhteyshenkilöt pj. Jari Karhu, Etelä-Karjalan Mittauskeskus Oy, etunimi.sukunimi @ mittauskeskus.fi ja Veli-Pekka Esala, MIKES, etunimi.sukunimi@vtt.fi.

Sähkömetrologiaklubi

Sähkömetrologiaklubi kokoontuu tavallisesti kaksi kertaa vuodessa.

Lisätietoa Ilkka Iisakka etunimi.sukunimi@vtt.fi

Voima ja vääntömomentti — Voimaklubi

Järjestää mm. voiman ja vääntömomentin mittauspäiviä.

Lisätietoja Voimaklubista: Petri Koponen etunimi.sukunimi@vtt.fi

Voimaklubi Facebookissa​