Nyt

Mittaustulosten jäljitettävyys luotettavuuden perusta

Euroopan metrologialaitosten vahva verkottuminen tuottaa tehokkaan jäljitettävyyden Eurooppalaiselle teollisuudelle ja tieteelle. Lue lisää.

Karkaussekunti

Ensi yönä Suomen aikaa klo 02:59 alkava minuutti on tavallista pitempi: siinä on 61 sekuntia. Lue lisää tästä.

Maailman tarkin funktiogeneraattori valloittaa maailmaa – seuraavat toimitukset Kiinaan

MIKESissä kehitetty laite on kaupallistettu yhdessä laitevalmistajana toimivan Aivon Oy:n kanssa. DualDAC nimen saaneen kaksikanavaisen tarkkuussiniaaltogeneraattorin stabiilius ja resoluutio ovat ylivertaisia muihin kaupallisiin laitteisiin nähden. Lue lisää DualDAC:ista.

MIKESistä Metrologia-lehden highlight 2014

VTT MIKES-metrologian tutkijat olivat tekijöinä nanometrikokoisten aerosolihiukkasten mittanormaalien vertailua käsittelevässä artikkelissa*, joka valittiin yhdeksi parhaaksi Metrologia-lehdessä vuonna 2014 julkaistuksi artikkeliksi. Parhaiden artikkelien valintakriteerit olivat: tutkimuksen erinomaisuus ja uutuusarvo, ylistävät arviot kansainvälisiltä arvioijilta ja eniten latauksia lehden verkkosivuilta.

Osallistu kanssamme eurooppalaisiin tutkimushankkeisiin

VTT Oy:n MIKES Metrologia etsii yhteistyökumppaneita Euroopan metrologian innovaatio- ja tutkimus­ohjelman (EMPIR, European Metrology Programme for Innovation and Research) hankkeisiin. Yhteistyö voi olla neuvontaa ja ohjausta hankkeen konsortiolle tai hankkeen tuottamien menetelmien, laitteiden, toiminta­ohjeiden ja uusien tai parannettujen mittaus- ja kalibrointimahdollisuuksien käyttöönottamista. Lue lisää EMRP-ohjelmasta ja MIKESin EMRP-projekteista tästä linkistä.

Tulossa

MIKES Voiman ja vääntömomentin mittauspäivä Kajaanissa 17.9.2015

Ohjelma ja ilmoittautuminen.

EU-parlamentti hyväksyi 600 M€ EMPIR-ohjelman

Euroopan Parlamentti hyväksyi 15. huhtikuuta innovaatioiden investointipaketin. Paketti sisältää Euroopan metrologian innovaatio- ja tutkimusohjelman (EMPIR), joka on suoraa jatkoa EMRP-tutkimusohjelmalle. EMPIR on seitsemänvuotinen ohjelma ja sen kokonaisbudjetti on 600 miljoonaa euroa, josta puolet tulee EU:n Horizon 2020 -ohjelmasta ja puolet jäsenvaltioilta. Suomi on mukana ohjelmassa 4 %:n osuudella. Lue lisää.

Pinnalla

Tykkää meistä Facebookissa