Nyt

Osallistu kanssamme eurooppalaisiin tutkimushankkeisiin

VTT Oy:n MIKES Metrologia etsii yhteistyökumppaneita Euroopan metrologian innovaatio- ja tutkimus­ohjelman (EMPIR, European Metrology Programme for Innovation and Research) hankkeisiin. Yhteistyö voi olla neuvontaa ja ohjausta hankkeen konsortiolle tai hankkeen tuottamien menetelmien, laitteiden, toiminta­ohjeiden ja uusien tai parannettujen mittaus- ja kalibrointimahdollisuuksien käyttöönottamista. Lue lisää EMRP-ohjelmasta ja MIKESin EMRP-projekteista tästä linkistä.

Kesäaika koittaa

EU:n direktiivin 2000/84/EC (http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX:32000L0084) mukaan vuodesta 2002 eteenpäin kaikki EU maat siirtyvät kesäaikaan maaliskuun viimeisenä sunnuntaina kello 01.00 GMT, eli kello 03.00 Suomen aikaa. Kelloja siirretään tunnilla eteenpäin.

Alun perin GMT (Greenwich mean solar time) tarkoitti Greenwich observatorion keskiaurinkoaikaa, eli aikaa jolloin aurinko on vuoden aikana keskimäärin etelässä kello 12:00. Aurinkoaika voi poiketa keskimääräisestä aurinkoajasta jopa 16 minuuttia. Nykyään kaikki maat noudattavat koordinoitua yleisaikaa UTC, ja GMT:llä tarkoitetaankin yleensä aikavyöhykettä johon kuuluvat mm Englanti, Irlanti, Portugali ja Kanarian saaret.

Vesitornista tarkkuus virtausmittaukseen

VTT MIKES-Kajaanin vesivirtauksen kansallisen mittanormaalin (DN200 eli 20 cm putkihalkaisija) mittauskyky paranee merkittävästi. Kajaanin vesivirtauksen kansallinen mittanormaali tulee olemaan Suomessa tarkin laite vesivirtausmittareiden kalibrointiin. Lue lisää.

EMRP-projektien kotisivut

Tällä hetkellä MIKES-metrologia koordinoi neljää EMRP (European Metrology Research Programme) projektia. Tästä linkistä löydät osoitteet näihin projekteihin.

Ensimmäistä kertaa SI-jäljitettävyys biomassan kosteusmittauksiin

VTT Oy:n MIKES-metrologia on kehittänyt ensimmäisenä maailmassa laitteiston, jolla voidaan toteuttaa SI-jäljitettävyys biomassan ja muiden kiinteiden materiaalien kosteuden mittauksiin. Lue lisää.

 

 

 

Tulossa

Mittaukset konepajassa 2015 seminaari 28.-29.5.2015

Lue lisää Mittaukset konepajassa 2015 -seminaarista tästä linkistä.

EU-parlamentti hyväksyi 600 M€ EMPIR-ohjelman

Euroopan Parlamentti hyväksyi 15. huhtikuuta innovaatioiden investointipaketin. Paketti sisältää Euroopan metrologian innovaatio- ja tutkimusohjelman (EMPIR), joka on suoraa jatkoa EMRP-tutkimusohjelmalle. EMPIR on seitsemänvuotinen ohjelma ja sen kokonaisbudjetti on 600 miljoonaa euroa, josta puolet tulee EU:n Horizon 2020 -ohjelmasta ja puolet jäsenvaltioilta. Suomi on mukana ohjelmassa 4 %:n osuudella. Lue lisää.

Pinnalla

Tykkää meistä Facebookissa