Nyt

EMRP-projektien kotisivut

Tällä hetkellä MIKES-metrologia koordinoi neljää EMRP (European Metrology Research Programme) projektia. Tästä linkistä löydät osoitteet näihin projekteihin.

Ensimmäistä kertaa SI-jäljitettävyys biomassan kosteusmittauksiin

VTT Oy:n MIKES-metrologia on kehittänyt ensimmäisenä maailmassa laitteiston, jolla voidaan toteuttaa SI-jäljitettävyys biomassan ja muiden kiinteiden materiaalien kosteuden mittauksiin. Lue lisää.

 

 

 

MIKES-metrologian megavoltin tasajännitekalibroinneille kansainvälinen hyväksyntä

Tammikuun alussa VTT Oy:n MIKES-metrologian tutkimusalueella tarjoamien jännitekalibrointien mittausalue kasvoi aivan uuteen luokkaan, kun tasajännitelähteiden, -mittareiden ja -jakajien kalibrointien mittausalueen laajennus megavolttiin asti hyväksyttiin kansainvälisesti. Lue lisää.

Suomen aika raksuttaa Kajaanin Raatihuoneentorilla

Mittatekniikan keskus MIKES - Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n yksi tutkimusalue -  vastaa Suomen virallisesta ajasta, jota ylläpidetään MIKESin atomikelloilla. MIKESin Kajaanin toimitiloissa sijaitseva atomikello on yksi Suomen aikaa ylläpitävistä kelloista ja se liittyy muihin kelloihin käyttäen maailman pisintä yhtenäistä kuituoptista aikalinkkiä. Mittatekniikan keskus yhdessä Kajaanin kaupungin ja muiden CEMIS-yhteistyötahojen kanssa on vihkinyt käyttöön uuden, Suomen aikaa Kajaanissa näyttävän kellon Raatihuoneen torilla. Lue lisää.

Väitös metrologian kehittämisestä hiukkasten ja massan mittaamiseen

Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n tutkimusalueen Mittatekniikan keskus MIKESin tutkija Richard Högström väitteli 16.1.2015 Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa aiheesta ”Metrological Developments for Aerosol and Mass Measurements” (Metrologian kehittämistä hiukkasten ja massan mittaamiseen). Vastaväittäjänä toimi professori George W. Mulholland, Marylandin yliopistosta, USA. Lue lisää Richard Högströmin väitöksestä tästä linkistä.

Tulossa

EU-parlamentti hyväksyi 600 M€ EMPIR-ohjelman

Euroopan Parlamentti hyväksyi 15. huhtikuuta innovaatioiden investointipaketin. Paketti sisältää Euroopan metrologian innovaatio- ja tutkimusohjelman (EMPIR), joka on suoraa jatkoa EMRP-tutkimusohjelmalle. EMPIR on seitsemänvuotinen ohjelma ja sen kokonaisbudjetti on 600 miljoonaa euroa, josta puolet tulee EU:n Horizon 2020 -ohjelmasta ja puolet jäsenvaltioilta. Suomi on mukana ohjelmassa 4 %:n osuudella. Lue lisää.

Pinnalla

Tykkää meistä Facebookissa