Nyt

Väitös metrologian kehittämisestä hiukkasten ja massan mittaamiseen

Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n tutkimusalueen Mittatekniikan keskus MIKESin tutkija Richard Högström väitteli 16.1.2015 Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa aiheesta ”Metrological Developments for Aerosol and Mass Measurements” (Metrologian kehittämistä hiukkasten ja massan mittaamiseen). Vastaväittäjänä toimi professori George W. Mulholland, Marylandin yliopistosta, USA. Lue lisää Richard Högströmin väitöksestä tästä linkistä.

Maailman aika saa lisäsekunnin

Maapallon pyörimisliike ei ole vakio vaan se muuttuu koko ajan. Pitkällä aikavälillä maapallon pyöriminen hidastuu joka päivä keskimäärin noin kaksi sekunnin tuhannesosaa ja kellot pitää täsmäyttää muutokseen. Karkaussekunneilla pyritään pitämään atomikelloilla ylläpidettävä koordinoitu yleisaika (UTC) maapallon pyörimisen tahdissa. Lue lisää karkaussekunnista.

Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Mittatekniikan keskus MIKES yhdistyivät 1.1.2015.

Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Mittatekniikan keskus MIKES yhdistyivät 1.1.2015. Samassa yhteydessä VTT:stä tuli osakeyhtiö. Lue koko uutinen VTT:n verkkosivuilta.

Väitös nanometrologiasta: Lineaariset ja jäljitettävät asteikot nanometrologiassa

MIKESin tutkija Jeremias Seppä väitteli 5.12.2014 Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa aiheesta ”Linear and traceable scales for nanometrology” (Lineaariset ja jäljitettävät asteikot nanometrologiassa). Vastaväittäjänä toimi Brian Eves Kanadan kansallisesta metrologialaitoksesta (NRC). Lue lisää.

Tiimalasi 2/2014: Luotettavuuden tuotteistamisella kilpailukyky kuntoon

Lue koko lehti tästä linkistä.

 

Tulossa

EU-parlamentti hyväksyi 600 M€ EMPIR-ohjelman

Euroopan Parlamentti hyväksyi 15. huhtikuuta innovaatioiden investointipaketin. Paketti sisältää Euroopan metrologian innovaatio- ja tutkimusohjelman (EMPIR), joka on suoraa jatkoa EMRP-tutkimusohjelmalle. EMPIR on seitsemänvuotinen ohjelma ja sen kokonaisbudjetti on 600 miljoonaa euroa, josta puolet tulee EU:n Horizon 2020 -ohjelmasta ja puolet jäsenvaltioilta. Suomi on mukana ohjelmassa 4 %:n osuudella. Lue lisää.

Pinnalla

Tykkää meistä Facebookissa