Nyt

Kvanttinormaaleja grafeenista

VTT MIKES metrologia toteuttaa kvanttinormaalit resistanssille ja impedanssille grafeenin avulla. Lue lisää

Kesäaika päättyy

Kaikki EU maat siirtyvät normaaliaikaan lokakuun viimeisenä sunnuntaina kello 01.00 GMT, eli kello 04.00 Suomen (kesä)aikaa. Lue lisää

Mittaustulosten jäljitettävyys luotettavuuden perusta

Euroopan metrologialaitosten vahva verkottuminen tuottaa tehokkaan jäljitettävyyden Eurooppalaiselle teollisuudelle ja tieteelle. Lue lisää.

Karkaussekunti

Ensi yönä Suomen aikaa klo 02:59 alkava minuutti on tavallista pitempi: siinä on 61 sekuntia. Lue lisää tästä.

Maailman tarkin funktiogeneraattori valloittaa maailmaa – seuraavat toimitukset Kiinaan

MIKESissä kehitetty laite on kaupallistettu yhdessä laitevalmistajana toimivan Aivon Oy:n kanssa. DualDAC nimen saaneen kaksikanavaisen tarkkuussiniaaltogeneraattorin stabiilius ja resoluutio ovat ylivertaisia muihin kaupallisiin laitteisiin nähden. Lue lisää DualDAC:ista.

Tulossa

Prosessimittausten Mittaajan ja kalibroijan ammattitutkintoon valmistava koulutus alkaa tammikuussa

Suomen ensimmäinen prosessimittausten alan Mittaajan ja kalibroijan ammattitutkintoon valmistava koulutus alkaa tammikuussa 2016 Kajaanin AIKOPAssa. Mittaajan ja kalibroijan ammattitutkinto on toisen asteen näyttötutkinto, joka suoritetaan käytännön työssä ja toiminnassa tai niitä vastaavissa olosuhteissa. Tutkinto suoritetaan osoittamalla tutkinnon perusteissa vaadittu osaaminen tutkintotilaisuuksissa. Tutkinnon vastaanottaja on Kainuun ammattiopisto. Kouluttajina toimivat myös VTT MIKESin asiantuntijat. Hakuaika koulutukseen päättyy 27.11.2015.

Lisätietoja koulutuksesta ja näyttötutkinnosta löytyy: http://www.aikopa.fi/koulutukset/Mittaajan-ja-kalibroijan-ammattitutkintoon-valmistava-koulutus

Konepajapuolella Mittaajan ja kalibroijan ammattitutkintoon johtavaa koulutusta tarjoaa AEL. Mukana kouluttajina on myös VTT MIKESin asiantuntijoita. Konepajapuolella on valmistuneita tai tutkintoa parhaillaan suorittavia jo noin 60 henkilöä.   

Katso lisätietoja:
https://www.ael.fi/koulutustarjonta/mittaajan-ja-kalibroijan-ammattitutkinto

MIKES Sähkömetrologiaklubi

Sähkömetrologiaklubi kokoontuu MIKESissä 8.12.2015. Kokouksen pääteemana on tällä kertaa aika ja taajuus. Lisäksi keskustellaan mm. sähkön ja taajuuden vertailumittausten tilanteesta ja tulevista tarpeista.

Pinnalla

Tykkää meistä Facebookissa