Nyt

Karkaussekunti

Ensi yönä Suomen aikaa klo 02:59 alkava minuutti on tavallista pitempi: siinä on 61 sekuntia. Lue lisää tästä.

Maailman tarkin funktiogeneraattori valloittaa maailmaa – seuraavat toimitukset Kiinaan

MIKESissä kehitetty laite on kaupallistettu yhdessä laitevalmistajana toimivan Aivon Oy:n kanssa. DualDAC nimen saaneen kaksikanavaisen tarkkuussiniaaltogeneraattorin stabiilius ja resoluutio ovat ylivertaisia muihin kaupallisiin laitteisiin nähden. Lue lisää DualDAC:ista.

MIKESistä Metrologia-lehden highlight 2014

VTT MIKES-metrologian tutkijat olivat tekijöinä nanometrikokoisten aerosolihiukkasten mittanormaalien vertailua käsittelevässä artikkelissa*, joka valittiin yhdeksi parhaaksi Metrologia-lehdessä vuonna 2014 julkaistuksi artikkeliksi. Parhaiden artikkelien valintakriteerit olivat: tutkimuksen erinomaisuus ja uutuusarvo, ylistävät arviot kansainvälisiltä arvioijilta ja eniten latauksia lehden verkkosivuilta.

Osallistu kanssamme eurooppalaisiin tutkimushankkeisiin

VTT Oy:n MIKES Metrologia etsii yhteistyökumppaneita Euroopan metrologian innovaatio- ja tutkimus­ohjelman (EMPIR, European Metrology Programme for Innovation and Research) hankkeisiin. Yhteistyö voi olla neuvontaa ja ohjausta hankkeen konsortiolle tai hankkeen tuottamien menetelmien, laitteiden, toiminta­ohjeiden ja uusien tai parannettujen mittaus- ja kalibrointimahdollisuuksien käyttöönottamista. Lue lisää EMRP-ohjelmasta ja MIKESin EMRP-projekteista tästä linkistä.

Kesäaika koittaa

EU:n direktiivin 2000/84/EC (http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX:32000L0084) mukaan vuodesta 2002 eteenpäin kaikki EU maat siirtyvät kesäaikaan maaliskuun viimeisenä sunnuntaina kello 01.00 GMT, eli kello 03.00 Suomen aikaa. Kelloja siirretään tunnilla eteenpäin.

Alun perin GMT (Greenwich mean solar time) tarkoitti Greenwich observatorion keskiaurinkoaikaa, eli aikaa jolloin aurinko on vuoden aikana keskimäärin etelässä kello 12:00. Aurinkoaika voi poiketa keskimääräisestä aurinkoajasta jopa 16 minuuttia. Nykyään kaikki maat noudattavat koordinoitua yleisaikaa UTC, ja GMT:llä tarkoitetaankin yleensä aikavyöhykettä johon kuuluvat mm Englanti, Irlanti, Portugali ja Kanarian saaret.

Tulossa

Measurements and Light -seminaari 20.5.2015

MIKES ja MNK juhlistavat Maailman metrologiapäivää 20.5.2015 iltapäiväseminaarilla MIKESissä. Seminaarin aiheena on Measurements and Light.

Tutustu seminaariohjelmaan ja rekisteröidy tästä linkistä.

Lisää tietoa Maailman metrologiapäivästä ja sen teemasta löytyy World Metrology Dayn sivulta.

Mittaukset konepajassa 2015 seminaari 28.-29.5.2015

Lue lisää Mittaukset konepajassa 2015 -seminaarista tästä linkistä.

EU-parlamentti hyväksyi 600 M€ EMPIR-ohjelman

Euroopan Parlamentti hyväksyi 15. huhtikuuta innovaatioiden investointipaketin. Paketti sisältää Euroopan metrologian innovaatio- ja tutkimusohjelman (EMPIR), joka on suoraa jatkoa EMRP-tutkimusohjelmalle. EMPIR on seitsemänvuotinen ohjelma ja sen kokonaisbudjetti on 600 miljoonaa euroa, josta puolet tulee EU:n Horizon 2020 -ohjelmasta ja puolet jäsenvaltioilta. Suomi on mukana ohjelmassa 4 %:n osuudella. Lue lisää.

Pinnalla

Tykkää meistä Facebookissa