Nyt

Helsingin Sanomat - Tiede: Kilon määritelmä muuttuu

Lue juttu kokonaisuudessaan HS:n www-sivuilla: http://www.hs.fi/tiede/a1416109841102

Tiedeykkönen: Tarkimmin aikaa mitataan atomikelloilla, jollaisia on Mittatekniikan keskuksessa

Kuuntele ohjelma YLE Areenassa: http://areena.yle.fi/radio/2384187

MIKES ja Geodeettinen laitos toteuttavat maailman tarkimpia perusviivamittauksia

Perusviiva on maastoon mitattu, yleensä muutaman sadan metrin mittainen matka, jonka pituus on metrologisesti jäljitettävissä metrin määritelmään. Kuuluisin ja maailman tarkin perusviiva on Geodeettisen laitoksen (GL) ylläpitämä Nummelan 864 m pitkä normaaliperusviiva, joka on kansainvälisesti ainutlaatuinen mittanormaali pituusmetrologiassa. Perusviivan jäljitettävyys perustuu metrin määritelmään MIKESin kalibroimien kvartsimetrien kautta. Lue lisää.

Vuoden luonnontieteilijä 2014 on ylijohtaja Timo Hirvi

Luonnontieteiden Akateemisten Liitto LAL valitsi vuoden luonnontieteilijäksi 2014 Mittatekniikan keskuksen ylijohtajan, FT, professori Timo Hirven, 64. Hän on tehnyt merkittävän virkauran ja elämäntyön suomalaisen luonnontieteellisen tutkimustoiminnan laadun edistämisessä. Lue koko tiedote LALin www-sivuilta.

Diplomityö atomivoimamikroskoopin mittauskärjen jousivakion määrittämisestä

Susanna Vesamo tutki diplomityössään erilaisia menetelmiä mittauskärjen jousivakion selvittämiseksi tavoitteena löytää rutiininomaiseen käyttöön sopiva menetelmä. Lue lisää.

Tulossa

Mittausepävarmuudella varmuutta mittauksiin 20.10.2014

MIKES järjestää 20.10.2014 kurssin ”Mittausepävarmuudella varmuutta mittauksiin”. Kurssin luennoitsijat ovat on tutkija, DI Ilkka Iisakka ja tutkija, TkT Maija Ojanen MIKESistä.

Kurssi on avoin kaikille kiinnostuneille. Päivän aikana perehdytään mittausepävarmuuden määrittämisen periaatteisiin sekä harjoitellaan muutaman yksinkertaisen laskuesimerkin avulla. Osallistujat saavat perustiedot mittausepävarmuuden arvioinnista ja laskemisesta sekä ideoita kurssilla esitettyjen asioiden soveltamiseksi omissa mittauskohteissaan. Laskuesimerkit tukevat mittausepävarmuusarvion laatimisen konkreettista oppimista ja ovat periaatteiltaan sovellettavissa yleisellä tasolla, vaikka käsitelevätkin tiettyjä suureita. Ohjelma.

Ilmoittautuminen. Ilmoittautumiset 10.10.2014 mennessä.

EU-parlamentti hyväksyi 600 M€ EMPIR-ohjelman

Euroopan Parlamentti hyväksyi 15. huhtikuuta innovaatioiden investointipaketin. Paketti sisältää Euroopan metrologian innovaatio- ja tutkimusohjelman (EMPIR), joka on suoraa jatkoa EMRP-tutkimusohjelmalle. EMPIR on seitsemänvuotinen ohjelma ja sen kokonaisbudjetti on 600 miljoonaa euroa, josta puolet tulee EU:n Horizon 2020 -ohjelmasta ja puolet jäsenvaltioilta. Suomi on mukana ohjelmassa 4 %:n osuudella. Lue lisää.

Early-Stage Researcher Mobility Grant -haku nyt auki

Lisätietoa EMRP-sivuilla

Pinnalla

Tykkää meistä Facebookissa