Nyt

Uusi SI: universaalinen kieli

Nobelisti Klaus v. Klitzing kertoo uuden SI-yksikköjärjestelmän historiasta. Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=za7NB6fpBzs

Avoimet työpaikat: Tutkija/väitöskirjatutkija

Haemme tutkijaa kansainvälisiin tutkimushankkeisiin, joissa MIKES tutkii ja kehittää paineen, lämpötilan ja kosteuden mittaus - ja kalibrointimenetelmiä. Lue lisää.

Kiihdyttäviä uutisia kaikille kiihtyvyysantureiden käyttäjille!

MIKESin akustiikkalaboratorion toiminta laajentuu. Mikrofonien ja äänitasokalibraattorien kalibroinnit ja tärinämittaukset tuotteistettuna palveluna ovat olleet teollisuuden, laitteiden kunnonvalvonnan, tutkimuksen ja ympäristömonitoroinnin käytettävissä. Uutena, maailmanlaajuisesti hyväksyttynä palveluna on kiihtyvyyden mittaus. Lue lisää.

Väitös: Kvanttifluktuaatiot suprajohtavissa nanorakenteissa

MIKESin tutkija Janne Lehtinen väitteli Jyväskylän yliopistossa 13.6.2014. Väitöskirjansa ”Quantum fluctuations in superconducting nanostructures”
(Kvanttifluktuaatiot suprajohtavissa nanorakenteissa) tutkimustyön Janne teki Jyväskylän yliopiston nanotiedekeskuksessa dosentti Konstantin Arutyunovin ohjauksessa ennen siirtymistään MIKESiin. Lue lisää.

EU-research: New Tools for Monitoring Airborne Molecular Contamination in Clean Rooms

There is a clear demand from the industry for continuous measurement and control of airborne mo-lecular contamination (AMC). Therefore, a three year project (MetAMC) was started in May 2013 within the European Metrology Research Programme (EMRP). Read more about the MetAMC-project.

Tulossa

Mittausepävarmuudella varmuutta mittauksiin 20.10.2014

MIKES järjestää 20.10.2014 kurssin ”Mittausepävarmuudella varmuutta mittauksiin”. Kurssin luennoitsijat ovat on tutkija, DI Ilkka Iisakka ja tutkija, TkT Maija Ojanen MIKESistä.

Kurssi on avoin kaikille kiinnostuneille. Päivän aikana perehdytään mittausepävarmuuden määrittämisen periaatteisiin sekä harjoitellaan muutaman yksinkertaisen laskuesimerkin avulla. Osallistujat saavat perustiedot mittausepävarmuuden arvioinnista ja laskemisesta sekä ideoita kurssilla esitettyjen asioiden soveltamiseksi omissa mittauskohteissaan. Laskuesimerkit tukevat mittausepävarmuusarvion laatimisen konkreettista oppimista ja ovat periaatteiltaan sovellettavissa yleisellä tasolla, vaikka käsitelevätkin tiettyjä suureita.

Ilmoittautuminen. Ilmoittautumiset 10.10.2014 mennessä.

EU-parlamentti hyväksyi 600 M€ EMPIR-ohjelman

Euroopan Parlamentti hyväksyi 15. huhtikuuta innovaatioiden investointipaketin. Paketti sisältää Euroopan metrologian innovaatio- ja tutkimusohjelman (EMPIR), joka on suoraa jatkoa EMRP-tutkimusohjelmalle. EMPIR on seitsemänvuotinen ohjelma ja sen kokonaisbudjetti on 600 miljoonaa euroa, josta puolet tulee EU:n Horizon 2020 -ohjelmasta ja puolet jäsenvaltioilta. Suomi on mukana ohjelmassa 4 %:n osuudella. Lue lisää.

Early-Stage Researcher Mobility Grant -haku nyt auki

Lisätietoa EMRP-sivuilla

Pinnalla

Tykkää meistä Facebookissa