Nyt

Tarkka aika ja taajuus taivaalle MIKESistä

MIKESissä Espoon Otaniemessä toteutetaan cesiumatomikellojen ja vetymaserien avulla Suomen aika (kansainvälisen UTC-ajan toteutus Suomessa) sekä hyvin tarkka kansallinen taajuusnormaali. Lue lisää.

Isotoopit ympäristömonitoroinnin ytimessä

MIKESissä kehitetään erittäin herkkiä optiseen spektroskopiaan perustuvia laitteita kaasumaisten molekyylien kuten metaanin, hiilidioksidin ja typpioksiduulin reaaliaikaiseen isotooppiselektiiviseen jäljitettävään mittaukseen kenttäolosuhteissa. Lue lisää.

Otaniemessä maailman parhaat optisen radiometrian tutkijat

MIKESin ja Aalto-yliopiston tutkijat ovat saaneet suuren joukon suullisia esityksiä Otaniemessä kesäkuussa järjestettävään New Developments and Applications in Optical Radiometry konferenssiin NEWRAD 2014. Lue lisää.

Avoimet työpaikat

Haemme MIKESin Otaniemen toimipisteeseen kahta diplomityön tai gradun tekijää sähkösuureiden metrologiaan ja tarkkuusmittauksiin liittyviin projekteihin. Lue lisää.

Tuloksia CLEEN-MMEA -tutkimusohjelmasta

Uraauurtavaa MMEA:n mittauskampanjaa esiteltiin näyttävästi tiedotusvälineiden edustajille Helsingin energian Hanasaaren voimalaitoksella 25.3.2014, kun helikopterista käsin mitattiin voimalaitoksen piipun päältä savukaasuja. Lue lisää.

Tulossa

EU-parlamentti hyväksyi 600 M€ EMPIR-ohjelman

Euroopan Parlamentti hyväksyi 15. huhtikuuta innovaatioiden investointipaketin. Paketti sisältää Euroopan metrologian innovaatio- ja tutkimusohjelman (EMPIR), joka on suoraa jatkoa EMRP-tutkimusohjelmalle. EMPIR on seitsemänvuotinen ohjelma ja sen kokonaisbudjetti on 600 miljoonaa euroa, josta puolet tulee EU:n Horizon 2020 -ohjelmasta ja puolet jäsenvaltioilta. Suomi on mukana ohjelmassa 4 %:n osuudella. Lue lisää.

Tulevaisuuden haasteet laadunvarmistuksessa

Finntesting-yhdistyksen kevätseminaari järjestetään ma. 12.5.2014 MIKESissä. Tilaisuuden ohjelma.

Sähkömetrologiaklubi 21.5.2014

Tällä kertaa painopisteenä ovat verkkosähköön liittyvät mittaukset, esimerkiksi kolmivaihetehon laajakaistainen tarkkuusmittaus MIKESissä kehitetyllä uudella näytteenottotekniikkaan perustuvalla laitteistolla. Luvassa on paljon muitakin mielenkiintoisia aiheita, kuten kotimaisen yleismittarivertailun tulokset ja tulevat vertailumittaukset, kapasitanssien mittaukset sekä parhaillaan menossa olevat kansainväliset DC- ja AC-virtavertailut.

Ilmoittautuminen ja päivän ohjelma.

Early-Stage Researcher Mobility Grant -haku nyt auki

Lisätietoa EMRP-sivuilla

Mittaukset konepajassa -seminaari 2014

Suomen laatukeskuksen metrologiajaos ja Etelä-Karjalan Mittauskeskus Oy järjestävät perinteisen mittaukset konepajassa -seminaarin tänä vuonna Vääksyssä, Hotelli Tallukassa. Seminaari järjestetään 5. - 6.6.2014. www.mittauskeskus.fi

Pinnalla

Tykkää meistä Facebookissa