Nyt

Väitös nanometrologiasta: Lineaariset ja jäljitettävät asteikot nanometrologiassa

MIKESin tutkija Jeremias Seppä väitteli 5.12.2014 Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa aiheesta ”Linear and traceable scales for nanometrology” (Lineaariset ja jäljitettävät asteikot nanometrologiassa). Vastaväittäjänä toimi Brian Eves Kanadan kansallisesta metrologialaitoksesta (NRC). Lue lisää.

Tiimalasi 2/2014: Luotettavuuden tuotteistamisella kilpailukyky kuntoon

Lue koko lehti tästä linkistä.

 

Väitös nanometrologiasta

MIKESin tutkija Virpi Korpelainen väitteli 26.11.2014 Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa aiheesta ”Traceability for nanometre scale measurements. Atomic force microscopes in dimensional nanometrology” (Nanometriskaalan mittausten jäljitettävyys, atomivoimamikroskoopit nanometrologiassa). Lue lisää.

Helsingin Sanomat - Tiede: Kilon määritelmä muuttuu

Lue juttu kokonaisuudessaan HS:n www-sivuilla: http://www.hs.fi/tiede/a1416109841102

Tiedeykkönen: Tarkimmin aikaa mitataan atomikelloilla, jollaisia on Mittatekniikan keskuksessa

Kuuntele ohjelma YLE Areenassa: http://areena.yle.fi/radio/2384187

Tulossa

Mittausepävarmuudella varmuutta mittauksiin 20.10.2014

MIKES järjestää 20.10.2014 kurssin ”Mittausepävarmuudella varmuutta mittauksiin”. Kurssin luennoitsijat ovat on tutkija, DI Ilkka Iisakka ja tutkija, TkT Maija Ojanen MIKESistä.

Kurssi on avoin kaikille kiinnostuneille. Päivän aikana perehdytään mittausepävarmuuden määrittämisen periaatteisiin sekä harjoitellaan muutaman yksinkertaisen laskuesimerkin avulla. Osallistujat saavat perustiedot mittausepävarmuuden arvioinnista ja laskemisesta sekä ideoita kurssilla esitettyjen asioiden soveltamiseksi omissa mittauskohteissaan. Laskuesimerkit tukevat mittausepävarmuusarvion laatimisen konkreettista oppimista ja ovat periaatteiltaan sovellettavissa yleisellä tasolla, vaikka käsitelevätkin tiettyjä suureita. Ohjelma.

Ilmoittautuminen. Ilmoittautumiset 10.10.2014 mennessä.

EU-parlamentti hyväksyi 600 M€ EMPIR-ohjelman

Euroopan Parlamentti hyväksyi 15. huhtikuuta innovaatioiden investointipaketin. Paketti sisältää Euroopan metrologian innovaatio- ja tutkimusohjelman (EMPIR), joka on suoraa jatkoa EMRP-tutkimusohjelmalle. EMPIR on seitsemänvuotinen ohjelma ja sen kokonaisbudjetti on 600 miljoonaa euroa, josta puolet tulee EU:n Horizon 2020 -ohjelmasta ja puolet jäsenvaltioilta. Suomi on mukana ohjelmassa 4 %:n osuudella. Lue lisää.

Early-Stage Researcher Mobility Grant -haku nyt auki

Lisätietoa EMRP-sivuilla

Pinnalla

Tykkää meistä Facebookissa